Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Αρχαιολογία, Τεχνολογία

Περιγραφή

Tο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα παρουσιάζει περισσότερες από 143 εφευρέσεις του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος. Η μόνιμη συλλογή «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών» δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν βιωματικά από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Σκοπός του Μουσείου Κοτσανά είναι να αναδείξει την άγνωστη πτυχή της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μέσα από πλήρως λειτουργικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα εκθέματα που βοηθούν τον επισκέπτη κάθε ηλικίας να γνωρίσει τα τεχνολογικά επινοήματα του Κτησιβίου, του Αρχιμήδη, του Φίλωνος, του Ήρωνος και πολλών ακόμη σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας.
Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έχει προταθεί ως «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019» από το European Museum Forum (EMF) και είναι μέλος του ICOM (International Council of Museums), του Athens Culture Net και του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών.

Εικόνες
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Δευτέρα – Κυριακή 10:00-18:00 *διαδικτυακά προγράμματα πραγματοποιούνται και εκτός ωραρίου λειτουργίας.
Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι
211 411 0044, 6907 292002

Γνωρίστε την ομάδα

Δημήτρης Γαλάνης

Φιλοσοφία της επιστήμης

View CV

Άννα Καρβαϊνη

Αρχαιολόγος - Ιστορικός Τέχνης

View CV

Ειρήνη Βασιλάκου

Μουσειολόγος – Μουσειοπαιδαγωγός

View CV