Φόρμα Σχολείου

Με την συμπλήρωση της παρούσας φόρμας επιθυμούμε να αιτηθούμε την οικονομική υποστήριξη του σχολείου μας από χορηγούς/δωρητές με σκοπό οι μαθητές μας να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και περιηγήσεις από Μουσεία και Πολιτιστικούς Φορείς της χώρας, μέσω της πλατφόρμας Museotek “Το Μουσείο στο Σχολείο”.

Σύμφωνα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες της πλατφόρμας Museotek, οι μαθητές του σχολείου μας, θα έχουν την ευκαιρία:

  • Nα επισκεφθούν εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο μουσεία/πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα,
  • Nα αλληλεπιδράσουν μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας με τον/την μουσειοπαιδαγωγό κάνοντας ερωτήσεις μέσω ήχου ή κειμένου,
  • Να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σενάρια περιηγήσεων με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συναρπαστικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα συνεργαστούν στενά με την συντονιστική ομάδα της πλατφόρμας Museotek και τους μουσειοπαιδαγωγούς του κάθε φορέα με σκοπό:

  1. Να επιλέξουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα των συνεργαζόμενων με την Museotek μουσείων/πολιτιστικών φορέων.
  2. Να διαθέσουμε τις εκπαιδευτικές ώρες για την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τις απαιτούμενες υποδομές (σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής, βιντεοπροβολέας ή διαδραστικός πίνακας, μικρόφωνο, κάμερα, ηχεία).
  3. Να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας, σε συνεργασία με το εκάστοτε μουσείο/πολιτιστικό φορέα, αξιοποιώντας το συνοδευτικό πληροφοριακό υλικό του προγράμματος, προκειμένου να συμμετέχουν ποιοτικά στην εκπαιδευτική δράση.

Εκτιμούμε ότι η πλατφόρμα Museotek θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη συνέχιση των δράσεων του Σχολείου μας για την Μουσειακή Εκπαίδευση!

Φόρμα Σχολείου / Αίτηση Χορήγησης

Πληροφορίες Σχολείου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

[mc4wp_form id="221"]