Τι είναι η Museotek®;

Η Museotek® είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης των εταιρειών TETRAGON, UniSystems και Mobics, οι οποίες με τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουν στον τομέα τους (Holistic Branding & Design, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες Διαδικτύου) συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του κοινού τους οράματος: να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την επαφή των μουσείων με το κοινό
και του κοινού με τον πολιτισμό.

Πρόκειται για μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα και εφαρμογή που επιτρέπει την
εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση Σχολείων σε Μουσεία και Χώρους Πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Από το Μουσείο, ο έμπειρος επιμελητής / μουσειοπαιδαγωγός μεταφέρει εικόνες και γνώσεις στη σχολική αίθουσα μέσα από μια ζωντανή, δυναμική και εξατομικευμένη επικοινωνία με τους μαθητές.

Από το Σχολείο, οι μαθητές απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από ειδικά διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, σενάρια περιήγησης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συναρπαστικές εικαστικές δράσεις.

Η μάθηση γίνεται εμπειρική και ευχάριστη
για τους μικρούς περιηγητές!

Πώς;

Εύκολα

Το μόνο που χρειάζεται ο επιμελητής / μουσειοπαιδαγωγός είναι ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα.

Το μόνο που χρειάζεται το Σχολείο είναι ο εξοπλισμός που ήδη έχει – υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και σύνδεση στο ίντερνετ.

Η διαδικασία απλή και γρήγορη: με τρία κλικ, το Μουσείο ζωντανεύει στη σχολική αίθουσα!

Ζωντανά

Η περιήγηση στο Μουσείο γίνεται σε πραγματικό χρόνο! Η σχολική αίθουσα «πλημμυρίζει» με ζωντανή εικόνα και ήχο από το Μουσείο. Μέσα από τα μάτια του επιμελητή / μουσειοπαιδαγωγού, οι μαθητές κοιτούν, περιεργάζονται και μαθαίνουν για τον χώρο και τα εκθέματα του Μουσείου.

Διαδραστικά

Μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας, οι μαθητές συνομιλούν με τον επιμελητή/μουσειοπαιδαγωγό και μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους μέσω ήχου ή κειμένου. Μετά το τέλος της περιήγησης, σειρά έχει το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η εικαστική δράση.

Εμπειρική μάθηση, συναρπαστική εμπειρία!

Για όλους και παντού

Η απόσταση, ο χρόνος και το κόστος δεν αποτελούν πια εμπόδια για την επίσκεψη ενός Σχολείου στο Μουσείο. Τώρα οι μαθητές μπορούν μέσα από τη σχολική αίθουσα, με ασφάλεια και οικονομικά, να απολαύσουν τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν εξαιρετικά Μουσεία στην άλλη άκρη της χώρας!

ΕΓΓΡΑΦΗ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!