Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Διάρκεια 60 λεπτά
από 5 μέχρι 18 ετών
Κράτηση τώρα

Περιγραφή

Το «Διαδραστικό μονοπάτι στο πανόραμα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» αποκαλύπτει τις πλέον αντιπροσωπευτικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων μέσα από ένα ζωντανό ταξίδι στον κόσμο των τεχνολογικών επινοημάτων, της φυσικής, των μαθητικών, της ιστορίας και της μηχανικής.
Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου παρουσιάζει βιωματικά μια σειρά εμβληματικών εφευρέσεων, ξεκινώντας από το πρώτο ρομπότ στην ιστορία -την υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, καλύπτοντας την περίοδο από το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Πλήρως λειτουργικά εκθέματα από 24 διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως η ρομποτική, οι υπολογιστικές μηχανές, η αεριοπροώθηση, η ατμοκίνηση, η αυτόματη πλοήγηση, η θρησκευτική τεχνολογία και η καθημερινή ζωή «ζωντανεύουν» αναδεικνύοντας το έργο σπουδαίων εφευρετών όπως ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας, ο Ήρων και ο Φίλων.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τεχνολογία αιχμής του παρελθόντος, να ανακαλύψουν τα μυστικά των απαρχών της σημερινής τεχνολογίας και να συνδέσουν αρχαιότητα και σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από την ανακαλυπτική εμπειρία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα συνδέεται με τη σχολική ύλη στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία των μαθημάτων της ιστορίας, φυσικής, τεχνολογίας και των μαθηματικών.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 30 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

60 λεπτά Διάρκεια
110€ (Ολόκληρο)
Ελληνική Γλώσσα / Αγγλική Γλώσσα
Κατάλληλο για μαθητές
από 5 μέχρι 18 ετών
​Νηπιαγωγείο / Α' Δημοτικού / Β' Δημοτικού / Γ' Δημοτικού / Δ' Δημοτικού / Ε' Δημοτικού / ΣΤ' Δημοτικού / Α' Γυμνασίου / Β' Γυμνασίου / Γ' Γυμνασίου / Α' Λυκείου / Β' Λυκείου / Γ' Λυκείου
Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
Δευτέρα – Κυριακή 10:00-18:00 *διαδικτυακά προγράμματα πραγματοποιούνται και εκτός ωραρίου λειτουργίας.
Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι

Γνωρίστε την ομάδα

Δημήτρης Γαλάνης

Φιλοσοφία της επιστήμης

View CV

Άννα Καρβαϊνη

Αρχαιολόγος - Ιστορικός Τέχνης

View CV

Ειρήνη Βασιλάκου

Μουσειολόγος – Μουσειοπαιδαγωγός

View CV