Σχολεία & Εκπαιδευτικοί

Γενικά στοιχεία

H Museotek δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στο μουσείο, αλλά αποτελεί την οικονομικότερη, πιο άμεση και πολλές φορές μοναδική εναλλακτική για την παρακολούθηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Με τη Museotek η επαφή των μαθητών με τη μουσειακή εμπειρία δεν πραγματοποιείται μοναχά στα πλαίσια μιας εκδρομής αλλά γίνεται μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται Μουσεία και χώρους πολιτισμού όλης της χώρας ανεξαρτήτως  περιορισμών (γεωγραφικών, οικονομικών, υγειονομικών).

Η Museotek απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός και εκτός Ελλάδας (Σχολεία, ΚΔΑΠ, Ειδικά σχολεία, Event για παιδιά) καθώς και σε ενήλικο κοινό (Πολιτιστικά Κέντρα, Κ.Α.Π.Η., Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κλπ.)

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν κατά μέσο όρο από 45 έως 60 λεπτά.

Κατόπιν ειδικού αιτήματος υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε τάξης.

Εξοπλισμός και Τεχνικά Θέματα

Το σχολείο χρειάζεται να διαθέτει έναν Η/Υ με κάμερα και μικρόφωνο, σύνδεση στο ίντερνετ, ηχοσύστημα και βιντεοπροβολέα ή διαδραστικό πίνακα ή μεγάλη οθόνη.

Η ελάχιστη ταχύτητα για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων είναι τα 24 Mbps. Πρακτικά, αν λειτουργεί χωρίς διακοπές οποιαδήποτε υπηρεσία βίντεο-διάσκεψης τότε λειτουργεί καλά και η πλατφόρμα της Museotek.

Η χρήση της πλατφόρμας Museotek από τον/την εκπαιδευτικό είναι μια εύκολη διαδικασία καθώς δεν απαιτείται η εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής στον Η/Υ του σχολείου και το μόνο που χρειάζεται είναι ο/η εκπαιδευτικός να ανοίξει τον σύνδεσμο που θα λάβει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε web browser (π.χ. Google Chrome).

Ναι. Παρέχεται τεχνική υποστήριξη  από την ομάδα της Museotek σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Πριν την υλοποίηση του εκάστοτε προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα μιας δοκιμαστικής σύνδεσης.

Μuseotek και εκπαιδευτική διαδικασία

α) Σε διδακτική ώρα. Ολα τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαθέτουν πληροφορίες όσον αφορά στην διαθεματικότητα και τον τρόπο σύνδεσής τους με τα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος σπουδών.

β) Στα εργαστήρια δεξιοτήτων.

γ) Σε εξωσχολικά καλλιτεχνικά εργαστήρια

  • Για τους εκπαιδευτικούς: Εξοικείωση με ψηφιακά εργαλεία στην εκπαίδευση και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλιας για τον “Ψηφιακό Αλφαβητισμό”.
  • Για τους μαθητές: Συστηματική επαφή των μαθητών με μουσειακές εκπαιδευτικές εμπειρίες ανεξαρτήτως περιορισμών (γεωγραφικών,οικονομικών,υγειονομικών),κωδικοποίηση της γνώσης και ανάπτυξη γνωστικών/επικοινωνιακών δεξιοτήτων καθώς και της πολλαπλής νοημοσύνης, που ανταποκρίνεται σε μια ολιστική μάθηση.

Κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υλοποιούνται σε πραγματικό χρόνο δραστηριότητες με έντονη διάδραση και έμφαση στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τον/την μουσειοπαιδαγωγό. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία έχει ο/η εκπαιδευτικός που είναι και ο συντονιστής της τάξης.

Ναι. Έχετε στη διάθεσή σας τα στοιχεία επικοινωνίας του/της μουσειοπαιδαγωγού και μπορείτε να τον/την ενημερώσετε για τις ιδιαιτερότητες της τάξης σας πριν την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Ναι, καθώς με την αποστολή του εισιτηρίου ο/η εκπαιδευτικός λαμβάνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το προπαρασκευαστικο/συνοδευτικό υλικό του εκάστοτε προγράμματος το οποίο μπορεί να διανείμει στους μαθητές.

Τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα σχεδιάζονται από τους μουσειοπαιδαγωγούς των Μουσείων-Συνεργαζόμενων φορέων και με την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας της Museotek προσαρμόζονται στο ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας.

Η διαδικασία της πιστοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε Μουσείου-Πολιτιστικού Φορέα που τα υλοποιεί και δεν άπτεται στην δικαιοδοσία της Museotek.

Κρατήσεις

Οι κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται είτε απευθείας με ηλεκτρονική / τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα της Museotek στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 216 0026191 ή μέσω του συστήματος κρατήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα  Museotek – Το Μουσείο στο Σχολείο

Η διαδικασία της κράτησης θα έχει ολοκληρωθεί σωστά όταν λάβετε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση (e-mail) που έχετε δηλώσει, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πληρωμή του προγράμματος.

Το κόστος του εκάστοτε εκπαιδευτικού προγράμματος καθορίζεται από την τιμολογιακή πολιτική του συνεργαζόμενου πολιτιστικού φορέα και εμφανίζεται τόσο στο πεδίο της κράτησης όσο και στο εισιτήριο που εκδίδεται με την πληρωμή.

Όχι. Όλες οι χρεώσεις περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε μια κράτηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας έχει σταλεί μετά την ολοκλήρωση της κράτησης. Σε αυτό το μήνυμα θα βρείτε τον συνδεσμο με όλες τις πληροφορίες του προγράμματος καθώς και την επιλογή: “Ακύρωση κράτησης”. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να ανατρέxετε στους όρους χρήσης της πλατφόρμας  www.museotek.termsofuse.net/.

Ασφάλεια

Η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της Museotek συμμορφώνεται με τους κανόνες GDPR (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων 2016/679). Ως εκ τούτου, δε γίνεται χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τους μαθητές. Περισσότερα για τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρειτε στο www.museotek.privacypolicy.net/

Ναι. Μέσω της πλατφόρμα της Museotek δινεται η δυνατότητα απενεργοποίησης της κάμερας του σχολείου κατά την έναρξη  του προγράμματος. Εναλλακτικά η κάμερα μπορεί να είναι στραμμένη προς τον/την εκπαιδευτικό ώστε να μην φαίνονται οι μαθητές.  

Πληροφορίες για τους τρόπους πληρωμής μπορείτε να βρείτε στους όρους χρήσης της πλατφόρμας στην παράγραφο 2. “Τρόποι πληρωμής” στο www.museotek.termsofuse.net/

Επικοινωνία

Για όλα τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, των συνεργαζόμενων φορέων, μπορείτε να ενημερώνεστε στην επίσημη ιστοσελίδα μας (www.museotek.net) καθώς και μέσα από το newsletter στο οποίο σας προτρέπουμε να εγγραφείτε. Επίσης μπορείτε να μας ακολουθείτε στα social media: Facebook,  Instagram  και LinkedIn.

Ναι. Με την αγορά του εισιτηρίου του εκπαιδευτικού προγράμματος λαμβάνετε με e-mail τα στοιχεία επικοινωνίας με τον/την μουσειοπαιδαγωγό.

Για την επίλυση τυχόν τεχνικών θεμάτων απευθύνεστε στο [email protected] ή στο τηλέφωνο της εταιρείας 2160026191