Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Τεχνολογία

Περιγραφή

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής®, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 2008 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο. Με μότο «Το μουσείο που σου κάνει κλικ», το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής αποτελεί τη «χρονομηχανή της Πληροφορικής» στην Ελλάδα. Στο χώρο του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να δει μια πλούσια και σπάνια συλλογή αντικειμένων από τον χώρο της Πληροφορικής. Μια διαδραστική διαδρομή νοσταλγίας στην οποία τα 5.500 εκθέματα μας, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Από το ξύλινο πρώτο ποντίκι, τα αποθηκευτικά μέσα σε μέγεθος ψυγείου, έως τους φορητούς υπολογιστές 15 κιλών!
Η λειτουργία του «Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής» έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όραμα του Μουσείου είναι: 

  • Να προσφέρει γνώση σε όλους εκείνους που αναζητούν να μάθουν την ιστορία της Πληροφορικής και νοσταλγούν το παρελθόν της.
  • Να δίνει στις επόμενες γενιές μία εμπειρία διαδραστικής ξενάγησης.
  • Να μπορεί η κάθε κοινωνική ομάδα, απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, να έχει πρόσβαση στο Μουσείο και να μαθαίνει την ιστορία της Πληροφορικής μέσα από την συλλογή του και την αφηγηματικού χαρακτήρα ξενάγηση.
Εικόνες
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-18:00, Σαββατοκύριακα: 10:00 - 15:00
Πέτρου Σπυρόπουλου 2, Μοσχάτο
2103007010

Γνωρίστε την ομάδα

Γεώργιος Τσεκούρας

View CV