Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Πόσο μοναδικός είναι… ο εαυτός μου

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Διάρκεια 60 λεπτά
από 4 μέχρι 9 ετών
Κράτηση τώρα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα αφορά στην κατανόηση της αξίας , της μοναδικότητας και της ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης κάθε παιδιού. Μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων με έντονη χρήση θεατρικού στοιχείου
και διερευνητικής δραματοποίησης , τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και γνωρίζονται καλύτερα με τους συμμαθητές τους. Επιπλέον έρχονται σε επαφή με τις εικαστικές δημιουργίες διάσημων ζωγράφων και μελετούν πορτρέτα και αυτοπροσωπογραφίες. Η αφήγηση ενός παραμυθιού για την μοναδικότητα του καθενός από εμάς συμπληρώνει την προσπάθεια ανάδειξης του εαυτού μας. Ανακαλύπτουν τα μοναδικά στοιχεία τους και κατανοούν πως όσο ίδιοι είμαστε φαινομενικά τόσο διαφορετικοί και τόσο σημαντικοί είμαστε στην πραγματικότητα.

Η διαθεματικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος συναντάται σε όλες τις τάξεις και σε ποικιλία στα σχολικά εγχειρίδια.Συγκεκριμένα, συνδέεται με μαθήματα όπως η Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Εικαστικά και φυσικά με την ώρα του Θεάτρου.Επιπλέον, στο μάθημα της Γλώσσας γίνεται εξάσκηση και ανάπτυξη του προφορικού λόγου, καθώς στις δραματοποιήσεις και στα παιχνίδια ρόλων προσαρμόζει τα λεγόμενα και χρησιμοποιεί παραγλωσσικά μέσα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 30 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

60 λεπτά Διάρκεια
από 4 μέχρι 9 ετών
Κατάλληλο για μαθητές
Ελληνική Γλώσσα
​Νηπιαγωγείο, Α' Δημοτικού, Β' Δημοτικού, Γ' Δημοτικού, Δ' Δημοτικού
Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Τρίτη- Σάββατο 10:30-14:30
Λεωφόρος Δημοκρατίας 335

Γνωρίστε την ομάδα

Ναταλία-Αναστασία Βαφειάδη

Εκπαιδευτικός Α' βάθμιας