Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Πόσο μοναδικός είναι… ο εαυτός μου

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Διάρκεια 60 λεπτά
από 4 μέχρι 9 ετών
Κράτηση τώρα

Περιγραφή

Το πρόγραμμα αφορά στην κατανόηση της αξίας , της μοναδικότητας και της ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης κάθε παιδιού. Μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων με έντονη χρήση θεατρικού στοιχείου
και διερευνητικής δραματοποίησης , τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και γνωρίζονται καλύτερα με τους συμμαθητές τους. Επιπλέον έρχονται σε επαφή με τις εικαστικές δημιουργίες διάσημων ζωγράφων και μελετούν πορτρέτα και αυτοπροσωπογραφίες. Η αφήγηση ενός παραμυθιού για την μοναδικότητα του καθενός από εμάς συμπληρώνει την προσπάθεια ανάδειξης του εαυτού μας. Ανακαλύπτουν τα μοναδικά στοιχεία τους και κατανοούν πως όσο ίδιοι είμαστε φαινομενικά τόσο διαφορετικοί και τόσο σημαντικοί είμαστε στην πραγματικότητα.

Διαθεματικότητα και σύνδεση με τα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών:
Συνδέεται με μαθήματα όπως η Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Εικαστικά και φυσικά με την ώρα του Θεάτρου.Επιπλέον, στο μάθημα της Γλώσσας γίνεται εξάσκηση και ανάπτυξη του προφορικού λόγου, καθώς στις δραματοποιήσεις και στα παιχνίδια ρόλων προσαρμόζει τα λεγόμενα και χρησιμοποιεί παραγλωσσικά μέσα. Εφαρμόζεται ιδανικά στη θεματική «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 30 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

60 λεπτά Διάρκεια
60€ (Μειωμένο) - 100€ (Ολόκληρο)
Ελληνική Γλώσσα
Κατάλληλο για μαθητές
από 4 μέχρι 9 ετών
​Νηπιαγωγείο / Α' Δημοτικού / Β' Δημοτικού / Γ' Δημοτικού / Δ' Δημοτικού
Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Τρίτη- Σάββατο 10:30-14:30
Λεωφόρος Δημοκρατίας 335

Γνωρίστε την ομάδα

Ναταλία-Αναστασία Βαφειάδη

Εκπαιδευτικός Α' βάθμιας

View CV