Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Ο μαγικός κόσμος της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη

Tελλόγλειο ίδρυμα τεχνών Α.Π.Θ.

Διάρκεια 45 λεπτά
από 4 μέχρι 18 ετών
Μη διαθέσιμο

Περιγραφή

H αναδρομική έκθεση της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη οργανώνεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα σαράντα χρόνια μετά την τελευταία ατομική της έκθεση στην Ελλάδα και παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο το έργο της στο κοινό με περισσότερα από 180 έργα, ένα άγνωστο σχεδόν σύνολο στην Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό σε ποσότητα και σημασία για τη σύγχρονη γλυπτική.
Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά σε χαλκό, μάρμαρο, ξύλο, κατασκευές, σχέδια, χαρακτικά, μακέτες, χαρτοκοπτικές, παιχνίδια χώρου, γεωμετρίας, πολλαπλών λύσεων και μεταλλαγών που αποκαλύπτουν μια προικισμένη, ανήσυχη γυναίκα, προοδευτική για την εποχή της, με έντονη συναίσθηση του προορισμού της τέχνης, της έντιμης προσφοράς σε κάθε επίπεδο, που σε προσκαλεί σε διαρκή διάλογο με το έργο της.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο της εξαιρετικής γλύπτριας και να ταξιδέψουν μαζί μας από την Αθήνα, στην Βενετία κι έπειτα στο Παρίσι, ανακαλύπτοντας τις φάσεις της παραγωγικής της διαδικασίας, εντοπίζοντας τις διαφορές στα γλυπτά της έκθεσης. Τα πολύχρωμα γεωμετρικά γλυπτά, δίνουν αφορμές συζήτησης για το θετικό-αρνητικό στην τέχνη, την αφαίρεση, τον κυβισμό και τον εξπρεσιονισμό.

Τέλος, τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν την σημασία του χώρου στην γλυπτική (δημόσια γλυπτική & land art) και να ενεργοποιήσουν την παρατηρητικότητά τους, εντοπίζοντας έργα δημόσιας γλυπτικής στην πόλη που ζουν.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 25 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

45 λεπτά Διάρκεια
Ελληνική Γλώσσα
Κατάλληλο για μαθητές
από 4 μέχρι 18 ετών
​Νηπιαγωγείο / Α' Δημοτικού / Β' Δημοτικού / Γ' Δημοτικού / Δ' Δημοτικού / Ε' Δημοτικού / ΣΤ' Δημοτικού / Α' Γυμνασίου / Β' Γυμνασίου / Γ' Γυμνασίου / Α' Λυκείου / Β' Λυκείου / Γ' Λυκείου
Tελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Τρίτη 11.00-14.00, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19.00-22.00, Σάββατο 11.00-14.00 & 19.00-22.00, Κυριακή 11.00-14.00, Δευτέρα κλειστά
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 159Α

Γνωρίστε την ομάδα

Μπουντουρέλη Ελένη

Ιστορικός Τέχνης