Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Φυσική Ιστορία

Περιγραφή
Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του ΕΚΠΑ ιδρύθηκε το 1906 και από το 1981 στεγάζεται στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ. 

Περιλαμβάνει πλούσιες συλλογές απολιθωμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζει την ιστορία της ζωής στη Γη καθώς και τους κυριότερους προϊστορικούς οργανισμούς που έζησαν στον ελληνικό χώρο. Μέσα από την κατανόηση των σημαντικότερων γεγονότων που έλαβαν χώρα από τη δημιουργία της Γης ως και σήμερα, μεταδίδονται οι αρχές της επιστήμης της Παλαιοντολογίας, της δυναμικής αλληλεπίδρασης κλίματος και οικοσυστημάτων, της εξέλιξης της ζωής στη Γη και της εμφάνισης του ανθρώπινου είδους. 

Στόχος του Μουσείου είναι η καταγραφή απολιθωμένων οργανισμών σημαντικών για την επιστήμη, η κατανόηση των παρελθόντων περιβαλλόντων της Ελλάδας (θαλάσσιων ή χερσαίων), η διατήρηση ιστορικών συλλογών απολιθωμάτων και η καταγραφή νέων απολιθωμάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πλήθος αληθινών απολιθωμάτων, όπως τους ελέφαντες και τα ζώα σαβάνας που ζούσαν στην Ελλάδα, μέσα από ένα ταξίδι στο μακρινό παρελθόν.
 
Εικόνες
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14.30
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 15784
210-727 4086, 210-727 4202

Γνωρίστε την ομάδα

Παναγιώτης Φίλης

Διονυσία Λιακοπούλου

Γεωργία Σβορλίγκου

Παλαιοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Παλαιοοικολογίας

View CV

Δανάη Θηβαίου

Παλαιοντολόγος

Σταματίνα Σκλαβουνού