Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Οι απρόσκλητοι επισκέπτες της φύσης

ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ

Διάρκεια 45 λεπτά
από 5 μέχρι 15 ετών
Κράτηση τώρα

Περιγραφή

Ιπποπόταμοι στην Ν. Αμερική, κροκόδειλοι στην Κρήτη, πράσινοι παπαγάλοι στην Ελλάδα!Με τον τρόπο ζωής μας, έχουμε φέρει τα πάνω-κάτω στις ισορροπίες των οικοσυστημάτων μας, κι αυτό πλέον είναι εμφανές σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, η τοπική χλωρίδα και πανίδα κάθε τόπου απειλείται σημαντικά από τη διασπορά πολλών ξενικών οργανισμών εκτός της παραδοσιακής περιοχής τους, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, με επιπτώσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες και στο φυσικό περιβάλλον.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου «Οι απρόσκλητοι επισκέπτες της φύσης», τα παιδιά θα συμμετέχουν σε συζήτηση που θα πυροδοτήσει την περιέργειά τους, γνωρίζοντας ενδημικά και εξωτικά ζώα, φυτά και οργανισμούς και μαθαίνοντας μέσω του παιχνιδιού, να ξεχωρίζουν τους επισκέπτες από τους μόνιμους κατοίκους! Με εργαλείο τον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής βιοποικιλότητας, σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά να φροντίσει για το περιβάλλον και τις κοινότητές μας, μαθαίνοντας πως μπορούμε όλοι να γίνουμε μέρος της προσπάθειας να προστατεύσουμε τα μοναδικά οικοσυστήματά και είδη μας!

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τα μαθήματα του ΑΠΣ: της Μελέτης Περιβάλλοντος (Α’, Β’, Γ’ & Δ’ Δημοτικού), της Γεωγραφίας (Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού), των Φυσικών της ΣΤ’ Δημοτικού, της Βιολογίας ( Β ́ & Γ ́ Γυμνασίου), καθώς και της Ελληνικής Γλώσσας (Α’ Γυμνασίου & Ε’ Δημοτικού).

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 30 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

45 λεπτά Διάρκεια
60€ (Μειωμένο) - 100€ (Ολόκληρο)
Ελληνική Γλώσσα / Αγγλική Γλώσσα
Κατάλληλο για μαθητές
από 5 μέχρι 15 ετών
​Νηπιαγωγείο / Α' Δημοτικού / Β' Δημοτικού / Γ' Δημοτικού / Δ' Δημοτικού / Ε' Δημοτικού / ΣΤ' Δημοτικού / Α' Γυμνασίου / Β' Γυμνασίου / Γ' Γυμνασίου
ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-17:00
Αιγαίου 102, Τ.Κ. 551 33, Καλαμαριά Θεσσαλονίκη

Γνωρίστε την ομάδα

Σαλονικίδου Έλενα

Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος

View CV