Ένας Ολυμπιονίκης στην αρχαία Ελλάδα
Ολυμπιακό Μουσείο ΑθήναςΠεριγραφή
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «’Ένας Ολυμπιονίκης στην Αρχαία Ελλάδα» έχει ως στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ιστορία των Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα αγωνίσματα, την καθημερινότητα των αθλητών αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής τους, πραγματοποιώντας στάσεις σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης του μουσείου. Μέσα από εικόνες, βίντεο και ηχητικές περιγραφές, τα παιδιά εξοικειώνονται με τις έννοιες του Ολυμπισμού και τα δρώμενα των Αγώνων.
Το φύλλο εργασίας που συνοδεύει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλεί τους μαθητές να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να συνθέσουν τις πληροφορίες, που σταδιακά ανακαλύπτουν, δημιουργώντας τον δικό τους Ολυμπιονίκη, μέσα από τα μάτια του οποίου «συμμετέχουν» στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Με το πέρας της δραστηριότητας, οι μαθητές έχουν κατανοήσει το πνεύμα και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας ταυτόχρονα διασκεδάσει και δημιουργήσει.
Το πρόγραμμα προσφέρεται για δράσεις εντός της τάξης μετά την ολοκλήρωσή του. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι σχεδιασμένο βάσει των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.
Διαθεματικότητα και σύνδεση με τα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών:
Ιστορία: Γ’ – Δ’ Δημοτικού
Φυσική Αγωγή: Γ’ – E’ Δημοτικού
Μελέτη Περιβάλλοντος: Γ’ Δημοτικού
Διαθέσιμες ημερομηνίες
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα: 210 6885560, 210 6885494