Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: μία μαθηματική ιδιοφυΐα»

Υπό τη διαχείριση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής και με τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» υλοποιήθηκε το έργο «Ψηφιοποίηση και Ψηφιακή Ανάδειξη Μουσείου Καραθεοδωρή». Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ως ανάδοχος η Uni Systems M.A.E., όπου, στα πλαίσια του έργου, σχεδιάστηκε από την εταιρεία Museotek Α.Ε. το ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: μία μαθηματική ιδιοφυΐα». Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με αυτήν τη σπάνια συλλογή και, παράλληλα, προσκαλεί τη νέα γενιά να εξερευνήσει μερικές από τις σημαντικότερες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου Έλληνα Μαθηματικού. Το αρχειακό υλικό και οι εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος προέρχονται από το Μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α’ – Γ’ Γυμνασίου και Α’ – Γ’ Λυκείου) και θα διενεργείται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας Museotek.

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: μία μαθηματική ιδιοφυΐα» θα «ταξιδέψει» τους μαθητές στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του Έλληνα Μαθηματικού. Σε αυτό το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονης εκπαίδευσης, διάρκειας 60 λεπτών, οι μαθητές/ριες καλούνται να βοηθήσουν έναν/μια φοιτητή/τρια Μαθηματικών, ο/η οποίος/α επισκέπτεται το Μουσείο Καραθεοδωρή, για να βρει πληροφορίες στα πλαίσια μιας ερευνητικής εργασίας που ετοιμάζει για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού.

Μέσω της μοναδικής αυτής εμπειρίας, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά, σε πραγματικό χρόνο, στο Μουσείο Καραθεοδωρή και, ταυτόχρονα, να αποκομίσουν γνώσεις με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.