Ιανουάριος
04 Δευτέρα

Πώς αλλάζουμε το κλίμα

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Διάρκεια 1 ώρα
από 4 μέχρι 9 ετών
Κράτηση τώρα

Περιγραφή

Τι είναι ο καιρός; Τι είναι το κλίμα; Πώς μπορεί ο άνθρωπος να τα επηρεάσει; Ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές μία κουκουβάγια, ένα γάιδαρο και μία μέλισσα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει με απλό τρόπο το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη μας, την κλιματική αλλαγή.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ζώα και φυτά από τις συλλογές του Μουσείου που επηρεάζονται από τις αλλαγές στο κλίμα, ενώ μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων διασκεδάζουν, προβληματίζονται και τεστάρουν τις γνώσεις τους. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το ελληνικό SDSN που αποτελεί το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών, σχεδίασαν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να κατανοήσουν οι μαθητές, τι σημαίνει κλιματική αλλαγή και ποιες είναι οι επιπτώσεις της, τόσο στον πλανήτη όσο και στη χώρα μας.

Η ενημέρωση της νέας γενιάς που θα υποστεί αυτές τις επιπτώσεις, ώστε να προετοιμαστεί να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, είναι η μεγάλη πρόκληση. Η προετοιμασία των παιδιών μέσα στην τάξη, πριν την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, κρίνεται απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα προσεγγίσουν καλύτερα τους στόχους του προγράμματος.

Σημείωση: Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά σχολική τάξη μέγιστου πλήθους 25 μαθητών

Διαθέσιμες ημερομηνίες

Λεπτομέρειες

1 ώρα Διάρκεια
από 4 μέχρι 9 ετών
Κατάλληλο για μαθητές
Ελληνική Γλώσσα
Νήπιαγωγείο, Α' Δημοτικού, Β' Δημοτικού, Γ' Δημοτικού
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-14.30, Σάββατο - Κυριακή 10.00-15.00
Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 14562 Κηφισιά

Γνωρίστε την ομάδα

Ναυσικά Παπαβλασοπούλου

Σοφία Μασούρα